Kaspersky, Takip Karşıtı Farkındalık girişiminde psikologlar ve dijital takip mağdurlarıyla iş birliği yapıyor
Yayınlanma:
Kaspersky, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle psikologları ve takip mağdurlarını bir araya getiren yeni bir girişim olan Takip Karşıtı Farkındalık Kılavuzu'nu (Anti-stalking Awareness Guide) yayınladı.
Kaspersky, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle psikologları ve takip mağdurlarını bir araya getiren yeni bir girişim olan Takip Karşıtı Farkındalık Kılavuzu'nu (Anti-stalking Awareness Guide) yayınladı. Farklı disiplinlerdeki uzmanlıkları bir araya getiren bu kılavuz yalnızca kullanıcıların ısrarlı takip belirtilerini tespit etmelerine ve koruyucu önlemler almalarına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda hayatta kalanların seslerini yükselterek diğerlerine güvenlik ve kontrol duygularını geri kazanmaları için ilham veriyor. Kökleri kontrol ve korkutmaya dayanan bir davranış olan ısrarlı takip, dünya çapında çoğunluğu kadın olmak üzere çok sayıda kişiyi etkileyen ve mağdurların hayatlarını hem çevrimdışı hem de çevrimiçi olarak zarar uğratan şiddet biçimlerinden biridir. Birçok kişi yalnızca tanınmış kişilerin takip edildiğini düşünüyor, ancak gerçekte kurbanların çoğu eski partnerleri veya tanıdıkları tarafından hedef alınan sıradan insanlar. Kaspersky'nin küresel istatistiklerine göre, ankete katılanların %40'ı takip edildiğini veya takip edildiğinden şüphelendiğini belirtiyor. Kaspersky ısrarlı takipten etkilenenlere, sevdiklerine ve daha geniş bir topluluğa yardımcı olmak için uzmanlarla ve takip mağdurlarıyla çabalarını birleştirdi ve onlara bilgi ve uygulanabilir araçlar sağlayarak Takip Karşıtı Farkındalık Kılavuzu'nu (Anti-stalking Awareness Guide) oluşturdu. Bu kaynak, takip meselesi hakkında kapsamlı bilgiler sunarak yaygın efsaneleri çürütüyor ve takipçilerin tipik olarak kullandığı taktikleri ortaya çıkarıyor. Uluslararası uzmanlar ve ısrarlı takip mağdurları ile işbirliği içinde oluşturulan kılavuz, hem dijital güvenlik hem de fiziksel güvenlik konularını ele alan iki kontrol listesi içeriyor. İlk kontrol listesi bir güvenlik planlama kılavuzu, olayların belgelenmesi için bir kayıt tutma tablosu ve olaydan etkilenenlere destek olan aile ve arkadaşlara yardımcı olacak pratik tavsiyeler içeriyor. Bu kontrol listesi aşağıdakilerin katkılarıyla oluşturuldu:
- Olimpia Coral Melo Cruz, Latin Amerika'da dijital şiddetle mücadele etmek ve çevrimiçi istismar mağdurlarını korumak için çığır açan bir yasal reform olan "Olimpia Yasası"nı öneren bir mağdur ve aktivist;
- Marcela Hernández, dijital hak savunucularını desteklemeye adanmış bir ağ olan Red Latinoamericana de Defensoras Digitales'in kurucu ortağı;
- Janaina Campos, işlevsiz ilişkiler konusunda uzmanlaşmış Brezilyalı bir psikanalist;
- Acacia Diana ve Yulia Pavlova, farkındalık yaratmak ve başkalarına ilham vermek için kişisel deneyimlerini paylaşan takip mağdurları.
Bilim-teknoloji