Kodsuz test otomasyonunun şirketler için 4 faydası

Kodsuz test otomasyonunun şirketler için 4 faydası
En ufak bir yazılım hatasının bile büyük maddi ve manevi kayıplara neden olabileceği bir dönemde yazılım kalite testinin uygulanması, şirketler için kritik bir önem taşıyor.
En ufak bir yazılım hatasının bile büyük maddi ve manevi kayıplara neden olabileceği bir dönemde yazılım kalite testinin uygulanması, şirketler için kritik bir önem taşıyor. Yazılım test süreçlerini hızlandırmak ve yazılım değerini geliştirmek için en vazgeçilmez yaklaşım olarak tercih edilen SDLC otomasyonu, elde edilen mali kazancın yanı sıra insan becerisi ve kaynak sıkıntısına neden olması sebebiyle sektör profesyonelleri tarafından eleştiriliyor. TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, bu soruna çözüm olarak geliştirilen kodsuz test otomasyonun şirketler için 4 faydasını sıralıyor.

Günümüzde sıkça kullanılan test otomasyon yazılımları, dijitalleşmenin yaygınlaşması ve değişen ihtiyaçlar çerçevesinde, sağladığı faydaların yanı sıra şirketler için bir dizi yeni maliyet zinciri oluşturuyor. Test uzmanlarının nasıl kod yazılacağını öğrenmesi, test caselerinin otomatikleştirilmesinin uzun sürmesi ve programlama için uzun zaman harcanması gibi nedenlerle SDLC otomasyonu ve benzeri test yazılımları, yerini kodsuz test otomasyonuna bırakıyor. Şirketlerin dijital dönüşüm yolcuğunda günümüz teknolojilerini yakından takip etmesi gerektiğini aktaran TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, ‘’Bugünkü teknolojilere ve gelişmelerine ayak uydurmak için aktif, hızlı sorgulayan, değerlendiren ve uyum sağlayan bir zihniyete hem yöneticiler hem de çalışanlar sahip olmalı. Kodsuz test otomasyonu, kuruluşların dijital dönüşüm yolculuklarında süreçlere adaptasyonunu kolaylaştıracak ve maliyeti azaltacak entegre çözümler sunuyor.’’ açıklamalarıyla kodsuz test otomasyonun 4 faydasını sıralıyor.

 

Kodsuz Test Otomasyonunun 4 Faydası

Birçok yazılımı bünyesinde barındıran şirketler, uygun maliyetli uygulamalarla kullanıcı memnuniyetini artırmak için teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Barış Sarıalioğlu, yazılım test sürecinde kodsuz test otomasyonunun tercih edilmesini gerekli hale getiren uygulamaları 4 başlık halinde paylaşıyor. 

 

1. Kısa zamanda kaliteli test senaryolarını otomatize etme olanağı sağlar. Kodsuz test otomasyonu ile test caselerinin otomatikleştirilmesinin daha kısa sürmesi, kodlama süresinin azaltılması ve test sürecinin daha kolay hale getirilerek kullanıcı dostu olması sağlanıyor. 

2. Test uzmanının kodun yazma deneyimine sahip olması gerekmez. Kodsuz otomasyon sürecinde; otomasyon geliştiricisinin kod yazma becerisine elzem bir ihtiyacı yoktur. Bunun yerine hangi adımların gerçekleşmesi gerektiğini belirtmek yeterli oluyor.

3. Önceden kullanılan senaryolar farklı senaryolar için yeniden kullanılabilir. Kodsuz test için kayıt ve oynatma tekniği en yaygın teknik olarak kullanılıyor. Bu teknik ile bir web uygulaması üzerinde kullanıcı gibi kolayca gezinerek test senaryoları kaydetme ve otomatikleştirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Test senaryoları geçerli veya geçersiz farklı veri girişleriyle genişletilebiliyor. Uygulamadaki özellikler geliştirme ekipleri tarafından son haline getirildiğinde, ilgili test senaryoları da en hızlı şekilde güncelleniyor.

4. Codeless tool’u içinde dashboard, raporlama ve test planlaması genellikle mevcuttur. Ayrıca kodsuz test ile cross browser testleri de gerçekleştiriliyor. Böylelikle test senaryoları birden fazla tarayıcı üzerinde paralel olarak yürütülüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT