Microsoft Edge, Video Super Resolution Desteği Kazanıyor

Microsoft Edge, Video Super Resolution Desteği Kazanıyor
Oyunlara uygulanan yükseltme teknolojileri fazlasıyla yaygınlaştı. Şimdi ise hayatımıza yapay zeka destekli video yükseltme teknolojileri giriyor. NVIDIA’nın yeni kullanıma sunduğu RTX Video Super Resolution teknolojisini detaylıca ele almıştık ...

Oyunlara uygulanan yükseltme teknolojileri fazlasıyla yaygınlaştı. Şimdi ise hayatımıza yapay zeka destekli video yükseltme teknolojileri giriyor. NVIDIA’nın yeni kullanıma sunduğu RTX Video Super Resolution teknolojisini detaylıca ele almıştık. Bunun yanında, Intel’in kendine özgü projesi üzerinde çalıştığını öğrenmiştik.

Microsoft, Chrome’un ardından Edge tarayıcısının Video Super Çözünürlük desteği kazandığını duyurdu. Kalite yükseltme özelliği GeForce ve Radeon kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumda. Şirketin resmi notlarına bakarsak tüm RTX modelleri (Tensor çekirdeklerine sahip olan 20, 30 ve 40 serisi) ve Radeon RX 5700-7800 serisi bu teknolojiyi destekliyor.

Yapay zeka teknolojisi Edge’de yalnızca video çözünürlüğü 720p’den düşükse, genişlik veya yükseklik 192 pikselden küçük değilse çalışacak. Ayrıca yalnızca DRM (PlayReady veya Widevine) tarafından korunmayan video içerikleriyle uyumlu. Bu nedenle Netflix veya farklı popüler akış hizmetlerinde kullanılamayabilir.

Microsoft’un VSR teknolojisinin sıkıştırma artefaktlarını ortadan kaldırdığı ve metin netliğini artırdığı söyleniyor. Bu özellik şu anda kullanıcıların %50’si tarafından kullanılabiliyor ve geri kalanı için daha sonra etkinleştirilecek. Kullanıcılar artık tarayıcının ayarlarından bu özelliği manuel olarak etkinleştirebiliyor:

  • edge://flags/#edge-video-super-resolution

Videoları temizlemek ve yükseltmek için gereken hesaplama gücü nedeniyle, süper video çözünürlük (VSR) şu anda yalnızca aşağıdaki koşullar karşılandığında kullanılabiliyor:

  • NVIDIA GeForce RTX 20/30/40 serisi Veya AMD Radeon RX 5700-RX 7800 serisi ekran kartları.
  • Video 720p’den daha düşük çözünürlükte oynatıldığında.
  • Cihaz AC gücüne bağlı olduğunda, yani pilde çalışmıyorken.
  • Videonun hem yüksekliği hem de genişliği 192 pikselden büyük olduğunda.
  • Video, PlayReady veya Widevine gibi Dijital Hak Yönetimi (DRM) teknolojileri ile korunmadığında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT