ANKAmall'dan 40 kadına eğitim desteği

ANKAmall'dan 40 kadına eğitim desteği
“Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı”na gelen başvurulardan, jüri değerlendirmesi ile seçilen 40 girişimci kadına verilecek eğitimler, 28 Ocak Cumartesi günü ANKAmall AVM Eğitim Alanı’nda başladı.
“Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı”na gelen başvurulardan, jüri değerlendirmesi ile seçilen 40 girişimci kadına verilecek eğitimler, 28 Ocak Cumartesi günü ANKAmall AVM Eğitim Alanı’nda başladı.

ANKAmall AVM’nin düzenlediği ve girişim fikri olan kadınların katılımına açık gerçekleşen “Değer Katan Girişimci Kadınlar” programına gıda, spor, teknoloji, sağlık, tarım, geleneksel el sanatları ve üretim gibi çok farklı alanlarda başvurular oldu. 

Birbirinden farklı 100’ün üzerindeki girişim fikrini değerlendiren jüri üyelerinin seçtiği 40 kadın girişimci adayı; 6 hafta süre ile “markalaşma, ticarileşme, pazarlama, müşteri ilişkileri, satış, motivasyon, web sitesi, şirket kurulumu ve yönetimi” vb. başlıklarda deneyim ve bilgilerin paylaşılacağı bir eğitime katılacaklar. Ayrıca eğitimlere ek olarak; girişiminde başarılı olmuş sürpriz konuklar da kendi yolculuklarında karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukları nasıl aştıklarını anlatarak, girişimci adaylarına ilham olacaklar.

Toplam 60 saat sürecek olan programın bitiminde 40 girişimci kadın, girişim yolculuklarına güçlü bir şekilde başlayarak ilerleyecek.

Eğitimlerin 5 Mart 2023 Pazar günü sona ermesinin ardından, girişimci adaylarına katılım sertifikaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ANKAmall AVM’de gerçekleşecek özel bir tören ile takdim edilecek. 

“Kadın ne kadar etkin ve üretkense toplum o kadar gelişmiştir”

Bu proje ile girişimci ruhu taşıyan ve bu konuda harekete geçmek isteyen ancak ilk adımı atmakta zorlanan kadınları desteklemeyi amaçladıklarını belirten ANKAmall AVM Müdürü Selin OKTAY;

“Biliyoruz ki bir toplumda kadın ne kadar etkin ve üretkense toplum o kadar gelişmiştir. Kadınların hayatlarını oluşturan tüm unsurları kontrol altına alıp ustalıkla yönetmeyi bilmeleri gerekiyor.

Ülkemizde girişimci kadınlar, ortaya çıkaracakları yeni ekonomik değerler ve fırsatlarla, büyümenin ve kalkınmanın önemli aktörleri konumunda yer alıyorlar. Bugün kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için, yeni iş modellerine ve sosyal faydaya odaklanan girişimlere ihtiyaç duyulduğunun farkındayız. 

Bu doğrultuda ANKAmall AVM olarak sektördeki yeniliklerin birçoğuna öncülük ederken bir yandan da insana ve çevreye saygılı, topluma sürdürülebilir değer katma vizyonumuzla halkımıza, bölgemize, kentimize yarar sağlayacak, sosyal etki yaratacak çalışmalar yürütüyoruz. 

Kadınlarımıza güçlü faydalar sağlamak üzere planladığımız ‘’Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı” da bu alandaki en önem verdiğimiz projelerden biri oldu ve Ankaralı girişimci adaylarının programa ilgisi, çok güzeldi. Projemize başvuran tüm adaylarımıza çok teşekkür ederiz. Bu defaki programa dahil olamayan adaylarımıza da bizimle iletişimde olmayı sürdürmelerini önermek isterim.

Girişimci ruhu taşıyan tüm kadınlara desteğimiz, her zaman sürecek. Çünkü, dünya daha iyi bir yer olacaksa bu, kadınların etkili katılımları ve çabalarıyla olacak” diye konuştu.

Başvurularda Öne Çıkan Fikirler

Ü.D. – Eryaman Öncü Kadınlar Kooperatifi Kurucu Başkanı. Kooperatifteki kadınların yetkinliklerinin artması amacıyla başvurmuş.

Ö. D. – Sanat ve keçeyi birleştirerek, keçenin daha fazla üründe kullanılmasını sağlamağı hedefliyor.

A.B.C. – Çini ve 3D yazıcıdan figür, obje vb. basımı üzerine çalışmasını ilerletmeyi hedefliyor.

A.A.Ü. – Makrome ve takı tasarımlarını doğal taşlarla çalışarak geliştirmeyi amaçlıyor.

B.D.E. – Sürdürülebilir diyet danışmanlığı yapmak ve destekleyen ürünleri fason olarak ürettirip bu alanda ilerlemeyi hedefliyor.

B.T. – Soya ile başladığı mum yapımı fikrini; refil mum ve Hindistan cevizini de dahil ederek geliştirmek istiyor.

F.G. – Blockchain üzerine iklim eylemi özelinde daha amaçlı ilerlemek ve ağaçlandırmayı artırmayı hedefliyor.

D.B. – Tasarım tescilini aldığı “Kundağa Dönüşebilen Tulum”u büyük çaplı tanıtmak amacıyla başvurmuş.

İ.E. – Şans cücesi dikiminde kullandığı kalıplarını lisanslayarak sezonsal olarak bir iş kurmayı ve globale açılmayı düşünüyor.

M.K. – Selülit kremi ve kişiye özel spor giysileri yaparak hizmet bazlı çalışmadan ürün bazlı çalışmaya geçmek amacıyla başvurmuş.

M.S.G. – Sağlık sektörünün “Trivago”sunu yapmak amacıyla başvurmuş.

N.A. – Dubai’den Los Angeles’a kadar birçok farklı ülkedeki güzellik ve estetik uygulamalarını gözlemlemiş, Bütünsel yaklaşımlı ve kişiye özelleştirilmiş bir güzellik merkezi kurmak amacıyla başvurmuş.

Ö.Ç. – Organik kumaştan yaptığı oyuncak tasarımlarını markalaştırarak yurt dışına açılmak istiyor.

T.T.Ş. – Gıda atıklarından yaptığı sirke, antiseptik ve reçelleri satıyor ve daha çok kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

Z.K. – Kalıp temini sağlayıp polyester üretmek amacıyla başvurmuş.

B.G. – Kitap çantası, ajanda, kahve fincanı vb. tasarlayıp satıyor, eğitimlerle kendisini geliştirerek ilerlemek amacıyla başvurmuş.

A.Ç.  – Cam boncuk atölyesi bulunuyor ve sanat kafesi açmayı hedefliyor.

Değer Katan Girişimci Kadınlar JÜRİ ÜYELERİ

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gilman Senem Gençtürk Hızal

TED Üniversitesi Araştırma, Teknoloji ve İnovasyon Birimi Direktörü Dr. Sanem Yalçıntaş

Viveka Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi Kurucu Ortağı Mehmet Emin Okutan

Milyon Kadına Mentor Program Lideri Sibel Soyak Eşder

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Danışmanı ve Posta Gazetesi Köşe Yazarı Arzu Çekirge Paksoy

ANKAmall AVM Genel Müdürü Selin Oktay 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT