KO-MEK'te eğitim alabilmek için İstanbul'dan Gölcük'e geliyor

KO-MEK'te eğitim alabilmek için İstanbul'dan Gölcük'e geliyor
Demet Atasoy, İstanbul’da olmadığı için her gün yüzlerce kilometre yol kat ederek KO-MEK’te işitme engelli bireyler için Hızlı Klavye Kursu eğitimi alıyor.

Demet Atasoy, İstanbul’da olmadığı için her gün yüzlerce kilometre yol kat ederek KO-MEK’te işitme engelli bireyler için Hızlı Klavye Kursu eğitimi alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), 2022 yılını geride bırakırken eğitimlerine de tüm hızıyla devam ediyor. Yeni yılın son günlerinde 360 farklı branşta 43 farklı kurs merkezinde eğitimlerine devam eden KO-MEK dezavantajlı gruplara da eğitim vererek ilkleri gerçekleştiriyor. İşitme engelli bireyler için Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı Kursu veren KO-MEK bu alanda da Kocaeli’nde bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

İŞİTME ENGELLİ EĞİTMEN

Gölcük KO-MEK Kurs merkezinde açılan engelli bireyler için Bilgisayarda Hızlı Klavye kursuna 14 kursiyer katılırken eğitimler, alanında uzman olan ve yine kendisi de işitme engelli eğitmen olan Dilber Özcan tarafından verilmektedir. Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerler hızlı klavye öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

“İSTANBUL’DA YOKTU GÖLCÜK KO-MEK’E GELİYORUM”

Bilgisayarda hızlı klavye kullanımı kursuna katılan kursiyerler F klavye kullanımını öğrenerek klavye tekniklerini ve hızlı yazım teknikleri hakkında eğitimler alıyor. İstanbul’da yaşayan ve aynı zamanda işletme mezunu olan işitme engelli kursiyer Demet Atasoy konuşmasında, “İstanbul’da yaşıyorum orada işitme engelli eğitmen tarafından verilen hızlı klavye kursu bulamadım. Biraz araştırma yapınca KO-MEK te böyle bir eğitimin olduğunu öğrendim. Hemen kaydımı yaptırıp Gölcük’e gelerek eğitme başladım. İstanbul’dan buraya gidip gelmek benim için keyifli oluyor çünkü burada istediğim branşta ücretsiz bir şekilde eğitim alabiliyorum” diyerek KO-MEK’te verilen eğitimlerin önemine dikkat çekmiş oldu.

“BURADA ALDIĞIM EĞİTİMLE İŞ SAHİBİ OLABİLECEĞİM”

İşaret dili çevirmeni Tuğba Yağmur Aktaş aracılığıyla konuştuğumuz bir diğer kursiyer Selvihan Turgut ise “KO-MEK’e geldiğim için çok mutluyum burada eğitmenimiz tarafından çok faydalı bilgiler öğreniyoruz. Ben zaman zaman çalışıyordum ama buradan mezun olunca inşallah devamlı bir işte çalışmak istiyorum” dedi. Aynı zamanda işitme engelli olan ve KO-MEK’te başarı ile eğitimlerini sürdüren eğitmen Dilber Özcan ise konuşmasında, ‘’Burada hem konuşma engelli hem de işitme engelli kursiyerlerimizin yanı sıra 3 tanede engeli olmayan kursiyerimiz bizimle birlikte eğitim görüyor. Burada eğitimlerimiz çok güzel geçiyor, kursiyerlerimiz öğrenmek için çok çaba sarf ediyorlar. Burada verdiğimiz eğitimler sayesinde hızlı klavye yazımını öğrenen kursiyerler dışarda çok rahatlıkla iş bulabilirler” diye ifade etti.

“KO-MEK SAYESİNDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

İngilizce öğretmeni olan Neslinur Arslan ise ‘’Ben aynı zamanda yönetici asistanlığı mezunuyum, burada hocamızın da engelli olması bizim öğrenmemizde çok katkı sağlıyor. Buradan öğrendiklerimizle inşallah adliyeler ve kamu kurumlarında iş bulma imkânımız daha kolay olacak. Bize bu imkânı veren KO-MEK’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ açıklamasını yaptı.

2022 YILINI TOPLAMDA 793 BİN 505 KİŞİYE EĞİTİM

2022 yılını toplamda 793 bin 505 kişiye eğitim vererek tamamlayan KO-MEK 43 kurs merkezinde aktif olarak 40 bin 685 kişiyle eğitimlerine devam ediyor. Yeni yıl öncesinde sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra meslek ve sanat eğitimlerine hız veren KO-MEK yeni yılda da kalifiye elaman yetiştirmeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT