51. Japonya Teknoloji Ödülü, MHI E-3d Scroll Kompresörü’ne

51. Japonya Teknoloji Ödülü, MHI E-3d Scroll Kompresörü’ne
Mitsubishi Heavy Industries'in en yeni ısı pompası teknolojisi olan ve soğutma gruplarında kullanılan e-3D scroll kompresör, Japonya Soğutma ve İklimlendirme Mühendisleri Derneği (JSRAE) tarafından 51. Teknoloji Ödülü'ne layık görüldü

İSTANBUL (İGFA) - Japonya Soğutma ve İklimlendirme Mühendisleri Derneği tarafından verilen ve Japon endüstrisinin en üst düzey ödüllerinden biri olan ve Teknoloji Ödülü’nün sahibi, Mitsubishi Heavy Industries'in (MHI) en yeni ısı pompalarından olan e-3D scroll kompresöroldu. e-3D scroll, Mitsubishi Heavy Industries'in (MHI) Hydrolution PRO ve MSV2 serisi hava soğutmalı ısı pompası soğutma grupları dahil olmak üzere en yeni ürünlerinde kullanılıyor. İlk olarak 2005 yılında geliştirilen büyük kapasiteli 3D sıkıştırma yapısı olan 3D scroll kompresörün daha ileri bir versiyonu olarak tasarlanan e-3D scroll, verimlilik açısından büyük bir gelişme kaydediyor.

SOĞUTUCU AKIŞKAN SIZINTISINI AZALTARAK, DÜŞÜK YÜKLERDE YÜKSEK VERİMLİLİK SAĞLIYOR

Bu yenilikçi tasarımda, geleneksel 3D scroll kompresörlerdeki basamaklar yerine her bir scroll'da eğimli bir uç ve eğimli bir uç plakası kullanılıyor. Sıkıştırma odasının yüksekliği, eğimli şekil sayesinde sıkıştırmanın ilerlemesiyle sürekli olarak azalıyor. Bu değişiklik, her bir basamaktan soğutucu akışkan sızıntısını önemli ölçüde azaltarak, düşük yüklerde verimliliği artırıyor.

MEVCUT KOMPRESÖRLERİN YERİNİ KOLAYCA ALACAK ÇOK YÖNLÜ BİR YAPIYA SAHİP

e-3D scroll’un verimliliği yüzde 25 yükle çalışırken %4,8; yüzde 50 yükle çalışırken ise yüzde 3,2 oranında artıyor. Ayrıca bu yeni kompresörün, mevcut kompresörlerin yerini kolayca almasını sağlayacak çok yönlü bir yapısı bulunuyor. e-3D scroll, geleneksel iki boyutlu veya üç boyutlu scroll'lara kıyasla yüksek verimlilik, yüksek sıkıştırma oranı, büyük kapasite ve yüksek mukavemet avantajlarına sahip.

Tasarımdaki bu gelişmeler, MHI’nın inovasyon ve mühendislikteki üstünlüğünü bir kez daha gözler önüne sererken, alınan bu ödül ise MHI’nin enerji verimliliğini artırma ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine olan bağlılığını da pekiştiriyor. MHI, önümüzdeki dönemlerde de endüstriye yön verecek, yenilikçi çözümler geliştirmeye devam edecek.

*Ürünün henüz Türkiye satışı bulunmamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT