KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu başarılı teğmenleri tebrik etti

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu başarılı teğmenleri tebrik etti
Türk tarihinde bir ilk yaşandı ve Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu birincileri aynı anda 3 kadın teğmen oldu. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da yayınladığı mesaj ile 3 kadın askeri tebrik etti. Dr. Karaoğlu, "Bu üç genç kadının, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilke imza atarak Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları’nı birincilikle tamamlamış olmaları, ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır." dedi.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni 30 Ağustos’ta, Deniz ve Hava Harp Okullarının Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni ise 1 Eylül’de düzenlendi. Kara Harp Okulu’ndan Teğmen Ebru Eroğlu, Hava Harp Okulu’ndan Teğmen İkra Kuyumcu ve Deniz Harp Okulu’ndan Teğmen Şeyda Yıldırım, eğitimlerini birincilikle tamamlayarak TSK tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 3 kadın teğmenin aynı anda okul birincisi olmasını ise Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da yayınladığı mesaj ile kutladı.

Dr. Sema Karaoğlu, "Hava Harp Okulu'ndan yetişen Teğmen İkra Kuyumcu, Kara Harp Okulu'ndan Teğmen Ebru Eroğlu ve Deniz Harp Okulu'ndan Teğmen Şeyda Yıldırım’ı yürekten tebrik ediyorum. Bu üç genç kadının, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilke imza atarak Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları’nı birincilikle tamamlamış olmaları, ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır." dedi.

Dr. Karaoğlu, "Teğmen İkra Kuyumcu’nun F-16 pilotu olarak görev yapacak olması, gençlerimizin yetenek ve başarılarıyla gurur duymamızı sağlıyor. Laikliği ve demokrasiyi savunan, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olan bu değerli subaylarımız, Türk ordusunun güçlü ve eğitimli subay kadrosunun birer temsilcisi olarak örnek teşkil etmektedir. Bir Kadın Derneği Başkanı olarak bu genç kadın subayların başarılarını kutlamaktan onur duyuyorum. Onların cesaretleri ve özverileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği için umut verici bir ışık olmaktadır. Özellikle İzmirli olmam dolayısıyla Teğmen İkra Kuyumcu’nun başarısı bana ayrı bir memnuniyet ve gurur kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, "Bu başarıların tüm Türk halkına ve Türk ordusuna hayırlı olmasını diliyor, Teğmen İkra Kuyumcu, Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen Şeyda Yıldırım’ı tekrar tebrik ediyorum." diyerek sözlerini bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT