OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade Kadın Gücü Sohbetleri'nin konuğu oldu

OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade Kadın Gücü Sohbetleri'nin konuğu oldu
OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, “Rahşan Gülşan ile OPET Kadın Gücü Sohbetleri” serisinin bu ayki konuğu oldu. Özgür Kahramanzade, programda, deprem felaketinin ardından alınan aksiyonları anlattı.
OPET’in YouTube kanalında hayata geçirdiği Rahşan Gülşan’la “Kadın Gücü Sohbetleri” devam ediyor. OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade’nin konuk olduğu yeni bölümde, markanın kadın istihdamına verdiği önem ve sürdürülebilirlik faaliyetleri ile deprem felaketi sırasında yapılan çalışmalar ele alındı. Kahramanzade, Kadın Gücü Projesi kapsamında afet bölgesinde ikamet eden veya bölgeden farklı lokasyonlara göç eden kadınlara istihdam önceliği sağlandığını belirtti. 

OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, “Rahşan Gülşan ile OPET Kadın Gücü Sohbetleri” serisinin bu ayki konuğu oldu. Özgür Kahramanzade, mesleğin cinsiyeti olmadığı anlayışını topluma yayma hedefiyle yürütülen Kadın Gücü Projesi kapsamında, OPET’in YouTube kanalında yayınlanan programda, deprem felaketinin ardından alınan aksiyonları anlattı. OPET’in depremin ilk anından itibaren, bölgenin akaryakıt ihtiyacını karşılamak için tam gücüyle çalıştığını vurgulayan Kahramanzade, “Koç Holding Kriz Koordinasyon Merkezi ve AFAD yetkilileri ile koordineli bir şekilde bölgedeki kamu kuruluşlarından bize talep olarak gelen her türlü yakıt ihtiyacını karşıladık” dedi. 

OPET’in ürün ve hizmetleri ile birlikte sosyal sorumluluk bilinci ile öne çıkan bir şirket olduğunu vurgulayan Kahramanzade, “Depremde de desteklerimizi sosyal sorumluluk vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdik. Deprem bölgesinde, yolda kalan vatandaşlarımıza gezici istasyonlarla destek verdik. Bölgedeki hastanelerin, kamu kuruluşlarının yakıt ihtiyaçlarını karşıladık. Mobil tuvaletler, gıda ve ısıtıcı gibi malzemeleri hızla ulaştırarak halkımızın yanında olduk. Ramazan ayı boyunca da bölgede iftar çadırlarımızı kurduk. Ayrıca Koç Holding ile 5000 konteynerden oluşan konteyner kentler kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu uzun bir süreç. Bölgede yaşam alanları kurmak, insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek çok önemli. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“İSTASYONLARIMIZDA DEPREMDEN ETKİLENEN KADINLARIN İSTİHDAMINA ÖNCELİK VERİYORUZ”

Özgür Kahramanzade OPET’in sürdürülebilirlik ve kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarına da değindi. Kahramanzade şu ifadeleri kullandı: “2018 yılından bu yana yürüttüğümüz Kadın Gücü Projesi, erkek işi olarak görülen akaryakıt dağıtım sektöründe değişim hedefiyle başlatıldı. Proje başladığında istasyonlarımızda kadın çalışan oranı %8 seviyesindeydi. Bugün 1500 olan kadın çalışan sayımız 3000’i, %8 olan kadın çalışan oranımız %20’yi aştı. Türkiye’nin 81 ilinde istasyonlarımızda Kadın Gücü Projesi kapsamında kadın çalışma arkadaşlarımızın varlığı bizlere gurur veriyor. Depremden etkilenen bölgelerde kadın istihdamına daha çok önem veriyoruz. Söz konusu bölgede toplam 265 istasyonumuz var. Bu istasyonlarda kadın çalışanların artması için her türlü desteği sağlıyoruz. Deprem bölgesi dışındaki illere göç eden kadınlar için de istihdam konusunda öncelik veriyoruz” dedi. 

Sürdürülebilirlik konusunda en büyük sorumluluğun şirketlere düştüğünü kaydeden Kahramanzade, “OPET olarak yenilenebilir enerji dönüşümü hedefimizi gerçekleştirmek üzere yatırımlara başladık. 2015 yılında Mersin Terminalimize ilk güneş enerjisi santralini kurduk. Şu anda ülke çapında yer alan terminallerimizin tükettiği elektrik ve harcadığı enerjinin iki katını karşılayacak güneş enerjisi santralleri kuruyoruz. Sadece yenilenebilir enerji değil, aynı zamanda alternatif enerjiler konusunda da çalışmalarımız var. OPET olarak sürdürülebilirlik konusunda geleceğe dönük projelerimizi planlıyoruz” diye konuştu.    

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT