Özyeğin Üniversitesi, Teknoloji Girişimcilerini Yatırımcılarla Buluşturdu

Özyeğin Üniversitesi, Teknoloji Girişimcilerini Yatırımcılarla Buluşturdu
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) desteğiyle gerçekleştirilen HEIght Projesi kapsamında “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı”, Demo Day (Sunum Günü) ile tamamlandı. Etkinlik kapsamında girişimciler, yenilikçi projelerini hem yatırımcılarla hem de ekosistemle paylaştılar.
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) desteğiyle gerçekleştirilen HEIght Projesi kapsamında “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı”, Demo Day (Sunum Günü) ile tamamlandı. Etkinlik kapsamında girişimciler, yenilikçi projelerini hem yatırımcılarla hem de ekosistemle paylaştılar.   

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, Yüksek Öğretimde İnovasyon Büyümesi ve Eğitimi Projesi (HEIght) kapsamında ürün gelişim sürecinde ileri aşamada olan ve şirketleşmiş girişimcilerin yatırım süreçlerine yönelik bilgi kapasitelerini geliştirmek amacıyla “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı” düzenledi. 

Yürütülen program kapsamında girişimcilik ekosisteminin önde gelen temsilcilerinin yer aldığı online eğitim oturumlarına katılan girişimciler yatırım öncesi, sırası ve sonrası aşamaları başta hukuk olmak üzere farklı konu başlıkları açısından tahlil etme fırsatı yakaladılar. 

Yenilikçi projeler paylaşıldı

Kavlak Avukatlık Bürosu iş birliği ile gerçekleştirilen program sonunda girişimciler, düzenlenen Demo Day (Sunum Günü) ile yenilikçi projelerini hem yatırımcılar hem de ekosistemle paylaştılar.  Gerçekleşen program kapsamında; ‘3 boyutlu baskı’, ‘eğitim’, ‘seyahat’, ‘ulaşım’, ‘insan kaynakları’, ‘sürdürülebilirlik’ ve ‘biyoteknoloji’ alanlarında yenilikçi çözümler sunan girişimciler, sunumlarını gerçekleştirdiler. Tripnly Girişimi Kurucu Ortağı Alper Aydın, katılımcılarla seyahat öncesi, sırası ve sonrası deneyimlerine nasıl yeni bir boyut getireceğini paylaşırken, Alloy Additive Kurucusu Mehmet Emre Çetinkaya ise yazıcıdan çıktı alma kolaylığında titanyum işleyebilen 3 boyutlu yazıcılara yönelik teknolojileri aktardı. Devamapp Kurucu Ortağı Ahmet Özçelik de farklı mikro mobilite çözümlerini tek bir arayüzden sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Zorlu problemlere inovatif çözümler

StemXR Kurucu Ortağı Nuray Özmen, öğrencilerin okul deneyimlerini sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile zenginleştiren eğitim içeriklerini anlatırken, OSEA Biyoteknoloji Kurucu Ortağı Enes Görkem Kekeç ise biyoteknolojik üretim yöntemleri ile polyester ve polimer endüstrilerine yönelik hammadde geliştirme süreçlerini paylaştı. GreaTR Kurucu Ortağı Araz Alemfamian, tersine beyin göçünü teşvik edecek çalışmaları aktarırken, Blueit Kurucusu Hülya Tomak da dinleyicilere sınırlı su kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi için geliştirdikleri yazılım ve donanım ürünlerinden bahsetti. 

2023’te yatırımlar devam edecek

Etkinlik kapsamında; DOMiNO Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ve StartupFon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı’nın katıldığı “Yatırım Ekosisteminin 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Öngörüleri” başlıklı oturum da gerçekleşti. 

Mustafa Kopuk, sadece yerli girişimcilerden değil son dönemde uluslararası girişimcilerden de yatırım talepleri aldıklarını ve bu durumun yeni kurulan fonlar için avantaj oluşturduğunu paylaştı. Gülsüm Çıracı ise 2023 yılında da yatırımlarına aktif bir şekilde devam edeceklerini ve 40’ın üzerinde girişime yatırım yaparak büyüme yolculuklarına katkı vermeyi hedeflediklerini aktardı. 

"Hayır demekten çekinmeyin”

Etkinlik kapsamında ilk girişimlerini başarılı bir şekilde satan Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı mezunları İlke Karaboğalı ile Ali Selim Aytuna, “Yatırım Tek Yol mu? Bootstrap bir SaaS Girişiminin Globalde Exit Süreci” başlıklı oturumda tecrübelerini paylaştı. Kurucu ortağı olduğu dijital girişimi başarılı bir şekilde satarak çıkış gerçekleştiren İlke Karaboğalı konuşmasında; girişimcilerin çözüme değil probleme âşık olmaları gerektiğini ve müşterilerinin problemlerini anlamaya öncelik vererek, çözümlerini o doğrultuda geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Alim Selim Aytuna da yeni ürün geliştiren girişimciler için en önemli yetkinliklerden birinin ‘hayır’ diyebilmek olduğunu ve girişimcilerin ‘hayır’ demekten çekinmemeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Ekosistemdeki çeşitliliğe katkı sunuluyor

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ve Girişim Fabrikası tarafından yürütülen HEIght Projesi, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından 2021 yılında ilk kez açılan Yükseköğretim Kurumları için İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Programı (EIT HEI Initiative) kapsamında destekleniyor. Ekosistemdeki çeşitliliğe katkı sunması ve ekosisteme yeni yeteneklerin katılımını teşvik etmesi hedeflenen proje kapsamında, Özyeğin Üniversitesi yenilikçi eğitimlerle gelişimi destekleyen ve güçlü bir network oluşturan çalışmalara devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT