Nurten Yontar: “Milli Eğitim Bakanı haddini aşmıştır”

Nurten Yontar: “Milli Eğitim Bakanı haddini aşmıştır”
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, öğretmenlere ödenen ücretler için “fonlanma” ifadesini kullanan Milli Eğitim Bakanının haddini iyice aştığını belirterek TBMM’de bir konuşma yaptı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Yontar’ın konuşması şöyle;

“Biz fonlananların öğretmenler değil, ödeme garantisi verdiğiniz yollar, köprüler, Şehir Hastaneleri, Havalimanları, 4-5 yerden maaş alan yandaşlar, tarikatlar, cemaatler olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Şimdi de Bakanlık öğretmenlere “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni İnceleme Formu” göndererek, metne ilişkin görüş talep etmiştir. Bakanlık bu müfredata meşruluk kazandırmaya mı çalışmaktadır? Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı, Bakanlığın onayladığı, kitapların basıldığı bir ortamda öğretmenlerden neden görüş isteniyor? Bu uygulamaların tamamı Anayasaya, Cumhuriyet değerlerine ve laik eğitime aykırıdır. Eğitimde ki temel ihtiyaç Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında, düşünen, sorgulayan, araştıran, üreten, sorumlu gençler yetiştirmektir. Kamusal ve Laik eğitimin düşmanı Yusuf Tekin derhal istifa etmelidir.”

HABERE YORUM KAT