EÜTF Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinin kalitesi tescillendi

EÜTF Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinin kalitesi tescillendi
EÜTF Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Kliniği “Kalıcı 3. Basamak Yoğun Bakım” tescili aldı
EÜTF Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Kliniği  “Kalıcı 3.  Basamak Yoğun Bakım” tescili aldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi sunduğu sağlık hizmetleri ile kalitesini ulusal ve uluslararası standartlarda belgelendirmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Kliniği, Sağlık Bakanlığı tarafından “Kalıcı 3. Basamak Yoğun Bakım” tescili aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite araştırma üniversitemizin toplumla en yoğun buluştuğu birimlerinden olan ve A Plus niteliği taşıyan hastanemizin kalitesini artırarak daha verimli hizmet sunması için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Anestezi yoğun bakımımız, ülkemizdeki genel yoğun bakımlar arasında kıdemli ve saygın bir yere sahip. Yılda ortalama 600 hasta kabul eden Yoğun Bakım Kliniğimiz, Sağlık Bakanlığı tarafından kalıcı 3’üncü basamak yoğun bakım tescili alarak hizmet kalitesini tescilledi. Son dönemde EÜTF Hastanesine önemli projeleri devletimizin destekleri ile hayata geçirdik. Bu kapsamda yaptığımız yatırımlarla tüm kliniklerimizi dünyanın en ileri teknolojileri ile donattık. Anabilim dallarımızın fiziki altyapılarını yeniledik. Hizmet kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkararak tanı, tedavi ve cerrahide önemli başarılara imza attık. Türkiye’de beş yıllık ilk tam kurumsal akredite olan Araştırma Üniversitemizin Tıp Fakültesi Hastanesi, gerek eğitim kalitesi gerekse sunduğu sağlık hizmetleriyle başarısını her geçen gün artırmaya devam edecek. Emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde 11 ayrı cerrahi kliniği ameliyathanesinde 30’dan fazla salonda rutin sağlık hizmeti veriyor. Ameliyat sonrası derlenme döneminde hastanın normal koşullara dönünceye kadar izlem ve tedavisinin yapılması ve ağrılarının giderilmesi gibi pek çok alanda önemli görevler üstleniyor. Ayrıca gastroenteroloji, radyoterapi, girişimsel radyoloji, invaziv pediyatrik kardiyoloji, bronkoskopi, özel olguların çene cerrahisi ile bazı pediyatrik olguların radyolojik incelemelerinde anestezi veya analjezi-sedasyon uygulanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT