Facebook, Kimlik Sistemi Odaklı Yeni Değişiklikler Duyurdu

Meta, Facebook için yenilenmiş kimlik sistemi olarak adlandırdığı şeyin bir parçası olarak bazı yeni değişiklikler duyurdu. Bu kapsamda Facebook için daha koyu mavi arka plana sahip yenilenmiş bir logo ve “f” harfinde bazı tasarım değişiklikleri ...

Meta, Facebook için yenilenmiş kimlik sistemi olarak adlandırdığı şeyin bir parçası olarak bazı yeni değişiklikler duyurdu. Bu kapsamda Facebook için daha koyu mavi arka plana sahip yenilenmiş bir logo ve “f” harfinde bazı tasarım değişiklikleri sunuluyor.

Şirket, Facebook markası için erişilebilirlik için optimize edilmiş yeni tonlar ve kontrast oranlarıyla birlikte gelen yeni bir renk paleti geliştirdi. Meta, Facebook’un tüm ikonografisini yeni renk paletini kullanarak yeniden tasarlayarak “her boyutta okunabilir, farklı ihtiyaçlara yetecek kadar esnek ve insanların etkileşime geçmesini kolay” hale getirdiğini açıklıyor.

Güncellenen renk paletinde açık mavi, gök mavisi, mavi, lacivert ve koyu lacivert dahil olmak üzere çeşitli mavi tonları bulunuyor. En son tasarım değişikliklerinin ardındaki en önemli etkenlerden biri, Facebook’un logosunun, marka işaretinin, ikonografisinin ve tepkilerinin erişilebilirliğini iyileştirmek olarak nitelendiriliyor.

Tüm bu değişiklikler “Facebook için yenilenen kimlik sisteminin ilk aşamasına” katkıda bulunuyor. 2004 yılında ortaya çıkan sosyal ağ, şu anda günlük 2 milyarın üzerinde aktif kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. Meta gelecekte daha fazla tasarım güncellemesinin yayınlanacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun

Bilim-teknoloji Haberleri