The Super Mario Bros. Movie En Çok Hasılat Yapan Oyun Filmi Oldu

Super Mario Bros. Movie ilk çıkışından sadece 9 gün sonra tüm zamanların en çok hasılat yapan video oyunu uyarlaması oldu ve dünya çapında 500 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Nintendo ve Illumination’ın filmi 5 Nisan’da gösterime girdi ve ...

Super Mario Bros. Movie ilk çıkışından sadece 9 gün sonra tüm zamanların en çok hasılat yapan video oyunu uyarlaması oldu ve dünya çapında 500 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Nintendo ve Illumination’ın filmi 5 Nisan’da gösterime girdi ve vizyona girdiği ilk 5 günde yerel gişede 204 milyon dolardan fazla hasılat yapmayı başardı.

Bu etkileyici rakamlar, Süper Mario Bros. Movie’ye The Incredibles 2’nin 182 milyon dolarının ardından, ABD’deki herhangi bir animasyon filminin en yüksek ikinci 3 günlük hafta sonu açılışını verdi. Film uluslararası alanda daha da başarılı oldu ve 5 günlük dönemde 377 milyon dolarla tüm zamanların en büyük küresel animasyon filmi açılışı oldu. Ayrıca Frozen 2’nin 358 milyon dolarlık rekorunu kırdı. Super Mario Bros. Movie aynı zamanda 2023’ün bugüne kadarki en büyük gösterimi ve Disney ve Marvel’in Ant-Man and the Wasp: Quantumania’yı geride bıraktı.

Daha önce Despicable Me ve Minions filmlerinin yapımcılığını üstlenen Illumination, büyük açılışlara ve gişe başarısına yabancı değilken The Super Mario Bros. Movie artık Universal’ın sahibi olduğu animasyon stüdyosunun tarihindeki en büyük çıkışa sahip. Bununla birlikte, hem Despicable Me 3 hem de orijinal Minions’ın her biri 1 milyar dolardan fazla kazandığından, Nintendo ile bu ortak yapımın Illumination’ın en büyük hitlerinden biri haline gelmesi için daha kat etmesi gereken bir yol var.

İlk yorum yazan siz olun

Bilim-teknoloji Haberleri