Yeni Taşınabilir Konsol: Legion Go’nun Olası Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Legion Go Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Önce Steam Deck, sonra ASUS ROG Ally ve şimdi Lenovo Legion Go. Steam Deck ile yakalanan başarıyla birlikte şirketler kendi taşınabilir konsolunu üretmek üzere harekete geçti. Legion Go, tıpkı rakibi ROG Ally gibi Ryzen Z1 işlemcilerden gücünü alacak.

Sızdırılan bilgilere göre yeni avuç içi konsol daha hızlı bellek, daha yüksek çözünürlük, yenileme hızı ve pil kapasitesine sahip olacak. Fiyat konusunda ise ASUS’un konsoluna yakın fiyatlar belirlenecek. Legion Go’nun 2023 Eylül ayında piyasaya çıkacağı iddia ediliyor.


Taşınabilir oyun konsolu Avrupa Birliği’nde 799 euro ve ABD’de 799 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulabilir. Lenovo, yakın fiyatlandırma ve biraz daha gelişmiş özelliklerle birlikte karşısına ASUS’u almış gibi görünüyor.

Legion Go kesin olarak Ryzen Z1 Extreme APU ile birlikte gelecek. Yani 8 yeni Zen 4 çekirdeği ve 12 RDNA 3 işlem birimi bir arada olacak. Bellek konusunda ise ROG Ally’a kıyasla önemli ölçüde daha hızlı modüller kullanılacak. Legion Go, 16 GB LPDDR5-6400 yerine LPDDR5X-7500 belleklere sahip olacak. Bazen bunları dile getiriyoruz; entegre grafiklerde sistem belleği önemli rol oynamakta. Yüksek bellek hızları da performansı muhakkak olumlu yönde etkileyecektir.

  • ROG Ally’ın Arkasındaki Güç: Ryzen Z1 ve Z1 Extreme Özellikleri

2560×1600 çözünürlüğe ve 144 Hz yenileme hızına sahip ekranın 8.8 inç boyutunda olması bekleniyor. ROG Ally ise 120 Hz 1920×1080 panele sahipti. Ek olarak, ekranın %97 DCI-P3 renk gamı kapsamına ve 500 nit tepe parlaklığına sahip bir IPS ekran olduğu ve Ally ile karşılaştırılabilir olduğu bildiriliyor.


Lenovo’nun büyük ekranın güç tüketimini karşılaması için daha büyük pil kullanması gerekiyordu. Legion Go, hem Ally hem de Deck’ten (40 Whr) daha yüksek olacak şekilde 49,2 WH pil barındıracak. Ancak ROG Ally ve Legion Go arasındaki ağırlık farkı sadece 32 gram olacak. Bu arada, Legion Go’nun uzaktan oyun için çıkarılabilen Nintendo Switch joy-con benzeri oyun kontrolcülerine sahip olacağını belirtelim. Oyun kumandaları kullanıldığında cihazın ağırlığı 854 grama ulaşacak.

İlk yorum yazan siz olun

Bilim-teknoloji Haberleri