Dozaj pompası, bir kimyasalı ya da başka bir maddeyi su, buhar ya da gaz akışına enjekte etmeye yarayan pompa çeşididir. Genellikle küçük ebatlarda üretilen dozaj pompa çeşitleri, son derece hassas bir akış hızına sahiptir. Kullanım alanında maksimum kontrol ve birbirinden farklı çözümler üretmede kullanılan dozaj pompaları, özellikle su arıtma sistemlerinde aktif şekilde kullanılır. Bu pompa çeşitlerinden yararlanabilir, hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.
Kimyasal ve fiziksel reaksiyon yaratması ile bilinen ve özel olarak tasarlanan, sıvı ya da gaz akışına enjekte edecek bir düzeneğe sahip olan dozaj pompaları, pH seviyesini istenen aralığa getirir. Bu süreçte suyu doğru pH değerine ulaştırmak için asit, kostik madde eklemede kullanılan dozaj pompası çeşitleri, klor ekleme işlemi ile suda bulunan bakterileri öldürür. Su arıtma cihazı için üretilen dozaj pompası çeşitlerine İlser Su Arıtma üzerinde ulaşabilirsiniz.
Dozaj Pompası Çeşitleri Nelerdir?
Dozaj pompalarının motorlu, elektromanyetik ve elektriksiz olmak üzere farklı çeşitleri bulunur. Bunlar içinde en yaygın olarak kullanılan motorlu dozaj pompası, çalışma için gereken gücü elektrik motoru aracılığı ile sağlar. Genellikle mekanik tahrikli diyaframlı şekilde üretilen pompaların bazı çeşitlerinde piston ya da hidrolik diyafram teknolojisi de bulunabilir.
Bir diğer yaygın model elektromanyetik dozaj pompasıdır. Diyaframlı pompa teknolojisine ve selenoid tahrikli çalışma prensibine sahip olan bu pompa çeşidinin en avantajlı özelliği, haftanın her günü ve gün içinde farklı saatler için dozaj ayarı yapılabilmesidir. Bu bağlamda, güvenli ve hassas bir dozajlama için sıklıkla tercih edilir.
Motorlu ve elektromanyetik modeller dışında oldukça basit ve etkili bir tasarım sunan elektriksiz dozaj pompası çeşitleri, çalışmak için herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymaz. Bu modeller, bir kimyasalı ya da katkı maddesini, su akış hızına bağlı olacak şekilde oransal olarak dozajlar.
Su arıtma cihazı dozaj pompaları, bir dozajlama sisteminin parçası olduğu için diğer ekipmanlar ile birlikte kullanılır. Böylece doğru, sürdürülebilir ve hassas bir dozajlama işlemi gerçekleştirilebilir.
Dozaj Pompası Nerede Kullanılır?
Genellikle kimyasal dezenfeksiyonda kullanılan sistemlerde aktif olarak bulunan dozaj pompalarının kullanım alanı oldukça geniştir. Sanayi tipi su arıtma cihazı ve ev tipi su arıtma cihazı başta olmak üzere; tarım uygulamaları, tıbbi prosesler, gıda işlemleri ve hayvancılık alanında dozaj pompalarından yararlanılır.
Akışkanlar içinde yer alan zararlı mikroorganizmaların uzaklaştırılmasında kullanılan dozaj pompaları, sıvı içerisine asit, klor gibi çeşitli maddeler ekler. Bu sayede istenen Ph değerine ulaşılır. Doğru bir dozaj pompası seçimi, su arıtma sisteminin verimliliği artırılabilir. Dozaj pompası seçiminde akış hızı ve basınç kapasitesi, kimyasal uyum, hassasiyet ve dozaj ayarı, otomasyon ve kontrol seçenekleri, dayanıklılık ve bakım kolaylığı gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekir.
İlser Su Arıtma üzerinden su arıtma cihazınızın özelliklerine uygun dozaj pompası çeşitlerini https://www.ilsersuaritma.com/dozaj-pompasi linki üzerinden inceleyebilirsiniz.