Farklı branşlarda uzmanlaşmış Vakıf Akademik Kurulu üyeleri; 25 Mayıs’ta Vakfın deprem bölgesindeki hizmet biriminde, 26 Mayıs’ta ise Tarsus Üniversitesi’ndeki seminere gelen engelli bireylere konsültasyon yaptı.
Serebral Palsi’li bireylere, multidisipliner bir yaklaşımla kişiye özel hizmetler sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; bu alandaki bilimsel çalışmaların yürütülmesine ve sürekliliğinin sağlanmasına katkı sağlıyor. Vakıf; İstanbul – Ataşehir’deki kampüsünde bulunan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile 30 binden fazla çocuk ve aileye hizmet verdi.
Tüm hizmetlerinin yanında Serebral Palsi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yılda iki kez Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen “Konumuz: Serebral Palsi” Seminerleri ile uzmanlara ve ailelere dokunan Vakıf, seminer kapsamında ziyaret edilen illerdeki engelli bireylere ücretsiz konsültasyon desteği sağlıyor.
26 Mayıs Pazar Günü Tarsus Üniversite’sinde 9. düzenlenen Konumuz: Serebral Palsi Semineri’nde Serebral Palsi’nin; fizyoterapi, özel eğitim, rehabilitasyon, psikoloji ve pediatri alanındaki etkileri ve güncel tedavi şekillerine odaklanıldı. Seminere aileleriyle birlikte gelen engelli bireylere Vakıf Akademik Kurulu Üyeleri tarafından ücretsiz konsültasyon desteği sağlandı.
Deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarına istikrarla devam eden Vakıf, “Konumuz: Serebral Palsi” semineri öncesinde 5 farklı branşın uzmanıyla birlikte 25 Mayıs’ta Hatay’a gitti. Ortopedi, fizyoterapi, özel eğitim, üroloji, ağız ve diş sağlığı alanlarında uzmanlaşmış hekim ve akademisyenler; geçici barınma merkezlerinde özel gereksinimli çocuklarla buluşarak toplam 100 konsültasyon gerçekleştirdi ve çocukların ihtiyaçlarını tespit etti.
Serebral Palsi konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri’ne son derece önem verdiklerini belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin;
“Gebelik, doğum ve yeni doğan döneminde yaşanan travmalardan kaynaklı olarak beyinde meydana gelen hasar sebebiyle oluşan fiziksel ve zihinsel engellilik durumu “Serebral Palsi”, halk arasında beyin felci olarak da biliniyor. Serebral Pals,i her bireyde farklı komplikasyonlara sebep olabiliyor ve engelli bireylerin yaşam boyu süren tedavi yolculuklarının multidispliner bir yapı içerisinde sürdürülmesi gerekiyor. Vakıf olarak yılda iki kez düzenlediğimiz seminerlerle farklı bölgelerdeki uzmanlarla bir araya gelerek Serebral Palsi konusundaki güncel gelişmeleri aktarmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu alanda uzmanlaşan, Vakıf süreçlerine de danışmanlık desteği sağlayan Akademik Kurul Üyelerimiz aileleri ve uzmanları bu konuda bilinçlendirirken seminere gelen engelli bireylere de konsültasyon desteği sağlıyor” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı