Manavgat Taşağıl Mahallesi'ne 40 milyonluk kanalizasyon projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi'ne kanalizasyon hattı kazandırıyor. İmalat çalışmaları başlayan 19 kilometrelik hattın yaklaşık 40 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi'ne kanalizasyon hattı kazandırıyor. İmalat çalışmaları başlayan 19 kilometrelik hattın yaklaşık 40 milyon liraya mal olması bekleniyor. 

 Alt yapı yatırımlarıyla ilçelerin yaşam standartlarını yükseltmeye devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi'nde yeni kanalizasyon şebeke hattı imalatı gerçekleştiriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün “2024 Yılı Muhtelif (Manavgat-Taşağıl) İlçeler Kanalizasyon İnşaatı Projesi" kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çapları 200, 300 ve 400 milimetre olan koruge borular kullanılıyor. ALTYAPI SİSTEMİNE KAVUŞUYORToplamda 19 kilometre uzunluğunda olan kanalizasyon şebeke hattı projesinin 15 kilometrelik kısmı ana hat olarak planlanırken, 4 kilometrelik kısmıysa abone hattı olarak planlandı. Daha önce kanalizasyon altyapısı bulunmayan Taşağıl Mahallesi’ndeki altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, bölge halkı modern bir altyapı sistemine kavuşmuş olacak. Toplamda 40 milyon TL maliyeti olan şebeke hattı imalatı tamamlandıktan sonra, bölgeye arıtma tesisi yapılması planlanıyor. Atık su sorununa kalıcı bir çözüm getirecek çalışmayla birlikte, bölgedeki vatandaşların yaşam kalitesini artıracak önemli bir adım atılmış olacak. BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜRTaşağıl Mahalle Muhtarı Ali Aksoy, Taşağıl Mahallesi olarak en büyük sorunlarının kanalizasyon olduğunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi sayesinde çözüme kavuştuğu için mutlu olduklarını belirtti. Aksoy, “ Altyapı bizim için büyük bir nimet. Eskiden kanalizasyon suları dışarı akardı. Sinek, koku gibi sorunlarımız vardı, vatandaşımız rahatsız oluyordu. Yakın zamanda sorunlarımızdan kurtulacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” dedi.Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun

Şehir Haberleri