Sağlık Sektöründe Sosyal Medyanın Önemi Masaya Yatırıldı

Sağlık Sektöründe Sosyal Medyanın Önemi Masaya Yatırıldı
Sağlık sektöründe dijital pazarlama hizmeti sunan Sağlık Ajans’ın Kurucu Ortağı Onur Aksakaloğlu, 60. Ulusal Nöroloji Kongresi kapsamında düzenlenen “Asistan, Genç, Uzman Hekim” çalıştayına konuşmacı olarak katıldı.
60. Ulusal Nöroloji Kongresi kapsamında “Asistan, Genç, Uzman Hekim” çalıştayı düzenlendi. Oturum Başkanlığını Uzman Dr. Doruk Arslan’ın üstlendiği Uzman Dr. İlker Arslan ve Uzman Dr. Tuğçe Saltoğlu’nun da katılım sağladığı çalıştayda bir konuşma gerçekleştiren Sağlık Ajans’ın Kurucu Ortağı Onur Aksakaloğlu, hastaların yüzde 70’ten fazlasının sağlık bilgilerini sosyal medyada aradığını ve yeni iletişim çağında hekimlerin sosyal medyada daha fazla görünür olması gerektiğini vurguladı. 

Sosyal Medyada Hedef Belirlenmeli 

Sosyal medya ve sağlık sektörü ile ilgili değerlendirmeleri aktarmaya devam eden Aksakaloğlu, “Sosyal medyaya başlarken öncelikle hedefin belirlenmesi gerekiyor. Sosyal medyada neden var olduğunuzun netleşmesi lazım. Sonrasında ise hedef kitleye uygun platformlarda var olunmalı. Profil ayarlarının da profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kişisel hesaplar özel hayat için, profesyonel hesaplar ise mesleki itibar ve hasta iletişimini güçlendirmek için ayrı tutulmalı. Profesyonel hesaplar, hastalar ve meslektaşlar için bir referans noktası. Kişisel içeriklerle karışan paylaşımlar, profesyonel imajınızı zedeleyebilir ve güven kaybına yol açabilir.” dedi.

Paylaşılabilecek içerikler hakkında da konuşan Aksakaloğlu, eğitici içeriklerden yola çıkılması gerektiğini, hekimlik hayatından bilgilerin paylaşılıp hasta sorularına düzgün ve düzenli bir şekilde cevaplar verilmesi gerektiğini vurguladı. Aksakaloğlu ayrıca sosyal medya paylaşımlarının düzenli aralıklarla gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu da aktardı. 

Etik Kurallara Dikkat Edilmeli

Doktorlar için sosyal medya kullanımı sırasında hasta mahremiyetinin ve etik kuralların öncelikleri olması gerektiğini söyleyen Aksakaloğlu konuyla ilgili kısaca şunları aktardı: “Paylaşımlarda anonimlik sağlanmalı, hasta rızası mutlaka alınmalı. Ayrıca, 2023 tarihli Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na, Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik’e uygunluk göz önünde bulundurulmalı.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT